Portal dla Inwestorów, Architektów i Wykonawców.

logo
Przeszukaj zasoby naszej bazy
0..9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Jesteś tu: Strona główna wypunktowanie Rozwiązania wypunktowanie toprojekt
Zobacz:
 

Projekty toprojekt

TOPROJEKT Biurowiec K1

Budynek wybudowany w latach 70-tych ubiegłego stulecia. Od tamtego czasu nie był przebudowywany, poza adaptacją pomieszczeń parteru oraz 1, 2, 4 piętra w roku 1999/2000.

Jest to budynek na planie prostokąta o konstrukcji szkieletowej, czternastokondygnacyjny (2 kondygnacje podziemne i 12 kondygnacji nadziemnych), o przeznaczeniu biurowo –...

TOPROJEKT Cichy Dom

Działka na której projektowany jest budynek mieszkalny to teren o nachyleniu w kierunku północnym. Projektowany budynek o rzucie w kształcie trzech połączonych prostokątów...

Projektowany jest budynek mieszkalny, jednokondygnacyjny, niepodpiwniczony z garażem dwustanowiskowym. Budynek o prostokreślnym kształcie w rzucie o łącznych wymiarach...

TOPROJEKT Przedszkole - I nagroda SARP

W centrum dzielnicy Kleszczów na żorskim przedmieściu powstało pięciooddziałowe przedszkole. Bezpośrednie środowisko jest zdominowane przez chaotyczne budynki jednorodzinne. Nieco...

Niewielka działka o nieregularnym kształcie zbliżonym do trójkąta przeznaczona pod budowę segmentu przedszkolnego przy istniejącej szkole, narzucała raczej rozwiązania...

TOPROJEKT Rudy Dom - I nagroda SARP

Projektowany jest budynek mieszkalny, jednokondygnacyjny, niepodpiwniczony z użytkowym poddaszem i garażem dwustanowiskowym.

Budynek o prostokreślnym kształcie w rzucie, o łącznych wymiarach zewn. 18,73m x 18,78m, składa się z trzech dostawionych do siebie kwadratów domkniętych dziedzińcem ogrodzonym...

TOPROJEKT Budynek usługowy przy ulicy Wodzisławskiej

Budynek w formie sześcianu z wysuniętą bryłą klatki schodowej po stronie północno-wschodniej.

Budynek dwukondygnacyjny, podpiwniczony. Ściana zachodnia przeszklona, szczeliny powstałe z oderwania bryły klatki schodowe przeszklone elementami ściany kurtynowej. Wejście...

TOPROJEKT Filharmonia w Szczecinie

Teren pod budowę szczecińskiej filharmonii położony jest w wyjątkowym miejscu. Niezwykły kontekst przestrzenny i historyczny wymaga szczególnej rozwagi przy podejmowaniu decyzji...

Koronkowy, rozedrgany gotyk jest w istocie zbudowany z jednorodnego materiału. W nowym obiekcie odwracamy tę sytuację. Ściany i dach pokrywa jednorodna, modularna, ciągła...

TOPROJEKT Koncepcja architektoniczna zespołu budynków kanałów informacyjnych TVP

Zespół zaprojektowany został w układzie liniowym zgodnie z przebiegiem obowiązującej linii zabudowy wzdłuż ulicy Jana Pawła Woronicza.

Ciąg poziomej komunikacji wewnętrznej przebiega od głównego budynku TVP („B”) bezkolizyjnie poprzez „platformę gorącą” do wieży telewizyjnej na wschodzie....

TOPROJEKT Marina Topacz - wyróżnienie w konkursie

Ideą projektu jest stworzenie pierwszego we Wrocławiu wyrastającego z Odry budynku użytkowego, dającego poczucie pełnego kontaktu z wodą. Proponujemy architekturę będącą...

Pomysł ten, realizowany z powodzeniem na całym świecie jest stosunkowo mało popularny w Polsce. Powodów jest kilka: brak tradycji takiego sposobu budowania, nie zakończony jeszcze...

TOPROJEKT Mieszkanie Baildomb



lokalizacja: Katowice data: 2018 powierzchnia całkowita: 84 m² inwestor: inwestor prywatny zespół projektowy: arch. Marek Wawrzyniak, mgr inż. arch. Karol Wawrzyniak, arch....

TOPROJEKT Mieszkanie Wilanów



lokalizacja: Warszawa data: 2018 powierzchnia całkowita: 115 m² inwestor: inwestor prywatny zespół projektowy: arch. Marek Wawrzyniak, mgr inż. arch. Karol Wawrzyniak...

TOPROJEKT Motel i stacja paliw

Projektowany motel z restauracją wraz z planowaną na działce od strony północnej stacją paliw stanowią Kompleks Obsługi Podróżnych i objęte są wspólnym projektem zagospodarowania...

Budynek motelu został zlokalizowany w centralnej części działki. Część motelowa budynku jest 3-kondygnacyjna, pozostała część - parterowa. Zaprojektowano 2 wjazdy na działkę od...

TOPROJEKT Muzeum Guggenheima

Fiński krajobraz, w którym woda i ląd pozostają w swoistej równowadze stanowiąc dla siebie wzajemnie tło i formę zasadniczą był inspiracją dla A. Alto i wielu innych twórców....

Wyjątkowa przestrzeń wystawiennicza wspomagana jest przez przestrzeń w pełni publiczną umożliwiającą realizacje różnych form aktywności w trudnym fińskim klimacie. Budynek jest...

TOPROJEKT Muzeum w Krzemionkach

Rezerwat przyrodniczo- archeologiczny w Krzemionkach Opatowskich ze względu na rozmiar i czytelność śladów kulturowego przekształcania krajobrazu, stanowi fenomen w skali...

Świat nadziemny i podziemny tworzy krajobraz rezerwatu. Na zewnętrzny pejzaż składają się przeniknięty światłem las i unikalna roślinność rozwijająca się na glebie będącej...

TOPROJEKT Muzeum Żory

Budynek z XIX wieku na planie prostokąta, niepodpiwniczony, z poddaszem nieużytkowym.

Sklepienia krzyżowe z cegły podparte na żeliwnych słupach . W przestrzeni tej wydzielono hall poprzez zastosowanie szklanej przegrody a całą pozostałą przestrzeń przewidziano dla...

TOPROJEKT Ośrodek Sportowy Stodoły

Rybnicki zalew jest jedną z ikon miasta. W pogodne dni ścieżka rowerowa biegnąca jego brzegiem wygląda jak ulica w Pekinie przed trzydziestoma laty. Najbardziej wytrwali...

Niegdyś było to oczko w głowie zarządu elektrowni, ostatnimi czasy jednak ośrodek zaczął wyraźnie podupadać. Wimerowskie baraki mimo sporych nakładów poniesionych na remonty nie...

TOPROJEKT Przedszkole w Mszanie

Właściwy proces projektowy poprzedzony został studiami związanymi z charakterystyką tematu w architektonicznym dyskursie jak i poznaniem specyfiki wybranego miejsca. Atuty działki...

Pierwsza faza rozwiązań funkcjonalnych zorientowana była w kierunku stworzenia budynku skoncentrowanego wokół wspólnej przestrzeni. Taka przestrzeń minimalizowałaby ilość...

TOPROJEKT Rewitalizacja Centrum w Koszalinie

Projekt zakłada ograniczenie ruchu na starówce i uczynienie z niej atrakcyjnej przestrzeni publicznej dla mieszkańców miasta i turystów.

Ceglana nawierzchnia, wprowadzona na prawie całym obszarze, nawiązuje do koloru dachów starówki i ścian Katedry. Nieco nostalgiczny charakter materiału częściowo rekompensuje...

TOPROJEKT Rewitalizacja ul. Powstańców i Sobieskiego w Rybniku - I nagroda Nagroda Towarzystwa Urbanistów Polskich

Podstawowym zadaniem projektu stało się opracowanie strategii, w wyniku której nastąpiłoby przyciągnięcie do rewitalizowanej części miasta jak największej ilości mieszkańców i...

Nowy układ komunikacyjny podporządkowany jest zasadzie preferującej w śródmieściu transport pieszy, rowerowy i publiczny z dopuszczeniem ograniczonego indywidualnego...

TOPROJEKT Sala koncertowa w Jastrzębiu

Wielkość i wzajemne przesunięcia czterech prostopadłościennych brył, z których uformowana jest Sala Koncertowa wynikają z potrzeb funkcjonalnych obiektu.

Budynek powstać ma na granicy pomiędzy strefą ochrony konserwatorskiej Zdroju i osiedlem z lat sześćdziesiątych ukształtowanym zgodnie z topografią terenu. Układ urbanistyczny...
wyświetleń: 40874 dodano: 23-06-2016
przez mkoziol

Copyright 2021. www.budoskop.pl | Budownictwo w zbliżeniu| Polityka cookies Wszystkie prawa zastrzeżone.



Partner Strategiczny:


INFO-INWEST Inwestycje budowlane

realizacja: Ideo
powered by: CMS Edito